Lördag & Söndag

Hej igen, känns som om det var rätt länge sen sist jag skrev. Men de sista dagarna i förra veckan spenderade jag på vässarö med klassen. Ludde red honom på min lektion i torsdags, mamma var gullig att åka ut och skritta honom. det gick tydligen bra, dock så behöver han raspas så snart som möjligt. Kände det redan innan förra tävlingen, men som sagt nu behövs det verkligen. På fredagen var mamma jätte guliig igen och skjutasde ut mig på kvällen då jag kom hem. Jag red honom lite låg, tog upp honom i en mellan form, ganska så slappt och red igenom pogrammet. Det är viktigt att inte rida hästarna i den högsta tävlings formen då man tränar eftersom man skall ha dem lösgjorda dessutom går hästarna bättre då och jobbar bättre igenom ryggen. Om man tar upp dem för tidigt, och bakbenen måste sätta sig under mer kräver det mer av hästen. På lördagen tävlade jag, han var såå jäkla duktig. Hans energi tar ju aldrig slut!!.. Han är en riktig tävlings individ, älskar att visa upp sig och komma till nya platser. Fick också kommentaren "supersnygg häst" vilket han också är hihi..! ;)

Hade en rejäl miss som lätt hade varit en 8, det kostade segern, kom precis utanför placering, en 5:e plats 65% LA:3. Första starten borta. 3:e i hans liv, de tidigare starterna var som unghäst. Älskade fina Rachi, detta kommer bli bra.. :)

I söndags skritta jag ut, eftersom plutten aldrig blir trött och har ganska så mycket nerv och outlöst energi longerade jag honom några varv. Han tog några spanska hopp påvägen tillbaka. - Matte, redan klar? Ungefär hehe.

Tog också hand om Chelsea, mockade + skrittade. Hade också lektion, hjälpte Vickan med pogram, tjat tjat tjat RID pogramm ofta!! Ett stort grattis till Alva och hennes musse, 65% i MSV:B3 ett kval till junior SM på första starten. Inte illa pinkat!

XOXO

( Obs, Johanna sommar tog bilden, ska beställa den..)

3 dagar kvar


Blev en pic på min lille vovve i stället idag, är i skolan! (:

Idag är det tre dagar innan jag ska tävla min egentliga tävling. Jag tävla ju min första den 13 september men den var hemma , och jag red inte för att vinna om ni missförstår mig rätt(; Men ialla fall så ska det bli super skoj. Men det får nästan bara bli dessa två i höst här. Jag vill koncentera mig på träningen och planerar att tävla mer i vår. Hoppas även på ett par meetings, det är ju så kul!

Det gick bra på lektionen i går, eller ganska i alla fall. Blev lite frustrerad på mig själv, jag har tidigare med min förra ponny svårt för slutorna. Men Rachman har verkligen otroligt lätt för dem, och jag mest stör honom för jag rider och fixar för mycket. Jag ska egentligen "bara" sitta där rent av. Jag får se vad jag sk göra med min lilla älsklings plutt idag. Vet inte riktigt än. Vad är era styrkor och svagheter?

Kram


Lektion

Snart om cirka tio minuter ska jag till stallet för lektion. Jag hoppas på att få rida med kandaret..! Får fråga Ludde när jag kommer ut. Är verkligen taggad på lektion, vilket är super skoj för jag har känt mig rätt seg och trött på sistonde. Men jag kommer inte rids förens på fredag igen..  (!) ush..
Gud vad jag bara babblar. Tillbaka till ämnet. Jag har också laddat min hörapparat. Jag är hörselskadad, döv på ena örat så jag har äntligen fått en sådan, med en radiomottagare så Ludde kan prata i den.. bra va! (: Nu ska jag hoppa i ridbyxorna och åka ut med mamsimoe, hörs sen! 

Miss you more than you ever could imagine.

Japp, så mycket saknar jag honom. Alltid nummer ett i mitt hjärta. <3

Vad hästar fyller upp ens tid, eller hur? Egentligen ska jag nu plugga, så jag har inte varit i stallet. Men det går inte så bra. Dels sitter jag här och skriver och kompar kür musik (; Tidigare kollade jag på kürer, inte minst kürens drottning Anky såklart! Kollade också på Elinores träning för Lussan. Vad Lussan är en bra tränare. Fick rida för henne i våras.. (: Elinore red så fint, som alltid.
Jag har som sagt varit ute en del nu med Vickan och laget och man ser verkligen skillnad på ryttare och hur ofta och vilka de rider för. Tyvärr så är ridningen på den här nivån ganska ofta förfärlig(klubb, lokal LC, samt LB ibland även LA..! ). Hur ska hästen förstå något då man samtidigt drar i tygeln när man sparkar till den? Plus att ryttare pressar sina hästar. Egentligen inte på den nivån med på till exempel FEI. Alla hästar och ponnyer kanske inte ska rida på den nivån. Kanske inte alltid rättvist.. Aja, skillnad på ryttare är det i alla fall. Alltid kul och trevligt att se ryttare som berömmer sina ponnyer och som rider mjukt. Så jag tycker att vi kör på den stilen va? (:

 


Höst

Idag blev det det att rida ut. Jag red ut tillsammans med Alva och Chelsea(som är en jäääättefin ponny!!) med oss hade vi också mamma och lille Seamus. Jag longera honom lite i ridhuset först eftersom han har varit så pigg de senaste dagarna. Det hjälpte ju att en traktor står precis utanför och låter?.. haha men det gick bra ändå. Han reagerade inte egentigen utan det var när jag väntade på Alva som han höll på att hoppa runt. Han körde lite låtsas passage ett par hundra meter sen så var han cool. Vi galoperade och travade och han skötte sig utmärkt! Han var så nöjd den där gulliga lilla saken! (: Sen mockade vi och borstade och han kände sig som en prins. Vi skulle också åkt till rean på hogsta ridsportbutik, men vi struntade i det och köper nytt i globen i stället. Jag lskar att köpa nya grejer till hästen( och mig(; ) Har även kollat in lite olika kandar nu, döbert eller schumacher? Vad tycker ni? Hört nått bra?
Kram Linnea

(Bild kommer senare)

I like



Min lilla plutt! <3

Hahaha vilken buse Rachii var idag! Han pep som bara den( både Rachii och Henkan har gjort det..! ) bockade lite och var allmänt super pigg, han var halvt galen helt enkelt. Det är i dessa tillfällen man verkligen märker av hans nerv. Han har tidigare inte fått den uppmäksamheten han nu får, dessutom reds han i princip inte ut, vilket han gör nu. Vilken förändring, vad varierande arbete och uppmärksamhet till hästen gör, ganska förbluffande faktiskt. Jag älskar som sagt nerven och vi använde den till att få ut ännu mer av honom. Han är som sagt inte heller riktigt musklad, men ett av hans större problem är hans bakben. Han släpar lätt efter och är inte tillräckligt kvick. Men det utvecklas hela tiden, ju starkare han blir. Det är kul att det går så snabbt framåt med ridningen och med honom, men man får samtidigt inte glömma det, att det går framåt snabbt. Det är lätt att man vill för mycket, något av en specalité för mig. Snabbt och bra ska det gå.. tålamod Linnea tålamod.. Imorgon ska jag försöka rida ut och galoppera. Får se om någon av dressyr tanterna (; vill rida ut med vilden. Får nog longera honom lite först om vi ens ska kunna skritta någorlunda.. (; Sen skulle jag också vilja tilllägga att jag blev glad och lättad utav att Willands får vara med i eliten tillslut. Ush vad synd det är att folk är avundsjuka på dem det går bra för. Visst, jag också varit avundsjuk, mycket och ofta. Men att sätta stopp för ett lag på detta sätt? De är värdiga att gå vidare. De är bäst. Man får kämpa sig till toppen. Tillslut är man där. Men tusan, hellre utav att man kämpat sig dit och ridit sig dit, än att diska ett lag så fort man får chansen för egna bättre chanser att vinna. Vad är det egentligen man tjänar på det?.. Aja, jag tycker det är oherhört dumt. Kämpa kämpa. Dem som kämpar, de som tar sig upp till toppen från ingenting, de är de man beundrar.. Jennie larsson. Så jäkla duktig! (:

Rid väl! (Ps: Mamma beställde för ett tag sen pogramm boken, så snart kommer den. Då planerar jag att lägga in en recension, vad tycks om det?)

Kandar

Hej igen, eller egentligen kanske jag borde säga godnatt. Det gick även bra idag. Jag red med kandar för första gången vilket var jätte roligt. Han blev ännu känsligare! Byten, satt åt båda hållen öppnor skänkelviklingar samt övergångar såklart! (: Hörs i morgon!

R+H love



Fick nästan ett litet sammanbrott igår, saknar Henkan så mycket. Jag har fortfarande honom som bakgrunds bild på min mobil. Lite dumt kanske? Aja när jag kom ut till stallet igen så kändes det bättre. Rachman var där och gjorde min dag. Inte så att han annars inte gör den, men till Hennessy har jag alltid och gråtit till. Han har vart där under en sådan lång tid, hela tonåren. Men nu andra tider.. Jag mockade och myste bara med Rachman igår. Vi gick också lite på vägen.. haha han är bra knäpp i bland. Så göllig. Han kollade på allt som han bara kunde se. Alltså otroligt tittig och glad och hoppig. I tisdags red jag lektion. Det gick jätte bra så idag ska jag rida med kandaret :D Då måste jag ju fan ha blivit bättre med handen?! Förra lektionen gjorde jag galopp slutor lite byten, skänkelviklingar övergångar. Testade på att samla traven lite mer. Går inte riktigt eftersom han inte är tillräckligt musklad än. Min sits var bättre också, sträckte på mig mer, armarna mer avslappnade. Inte det här stela i armbångarna och benen i en bättre position. Det var ju absolut inte så här hela tiden men ibalnd iallafall! :) Nu ska jag tillbaka till min lektion småföretagande.. det är ganska tråkigt nu men en dag vill man ju starta eget inom hästar. Jag vill bli bland de bästa. Jag vet det nu och jag tänker inte ge mig, oberonde på hur många fall det får ta. Rid väl!


RSS 2.0