29/7- 09



Haha, jag vet jag ser inte klok ut men Henkan är lika snygg som alltid i alla fall!


Vilken dag..! Men vet ni vad? Min älskade lilla plutt är såld nu, han åker på torsdag men som tur är inte så långt bort. Har så klart blandade känslor så ni får ursäkta mig för mina dåliga inlägg. Men bättrar mig i dagarna nu..! Har ni någonsin sålt en häst? Jaa då förstår ni hur jag känner mig. Haha ojojoj vad uppriven jag känner mig, dels denna dag i sig men också att jag nyss såg Marley and I eller vad den heter.. sorglig, ush haha jag ser inte klok ut så mycket som jag har gråtit!! Vi hörs i morgon nu ska jag fösöka sova. Kommer nog gå ganska lätt då jag är helt slut i huvudet. Det tar på en, försäljning.

/ Linnea

28/7- 09

" Det viktiga är inte om du vinner, det är hur du vinner som har betydelse. "




Horsemanship och sportmanship, det är något som betyder något. En värdig grund till vinnande.

Shitas!


Jag och Hennessy på DM:et 2008

Vad jag är nervös! Ber om ursäkt om jag gör ett sjejhundras dåligt inlägg men mitt fokus ligger på annat håll. I morgon är det vetrinär besiktning på solvalla för Hennessy. Jag hoppas verkligen han går igenom, om han säljs till dessa så får han det verkligen fantastiskt, och jag, aa jag får vara med på ett hörn.

Red Rachman idag också, blev påmind om hur fantastisk den hästen är. Dels är han ju vacker och uttrycksfull med hans rörelser men speciellt ridkänslan man får när man rider honom är obeskrivlig. Visst det är mycket häst att rida, han är ju trots allt 183. Red i alla fall i ungefär en halvtimme, han sätts igång just nu. Han svarade bra var mjuk i kroppen och gick jämt fram i handen. Han är så bra på så sätt att han är lätt i handen. Man känner i princip alltid ett stöd men utan att vara tung. Han bär sig själv så bra. Som sagt jag vet inte ens vad jag skriver om så ofokuserad är jag för tillfället. Hur som helst hörs i morgon efter vetbesikningen, håll alla tummar och tår ni har! Denna besktning måste gå bra!!!!!

Rid bra / Linnea

26/7- 09



Puh, då var man klar med jobbet i stallet. Var ovanligt krävande, eller krävande och krävande jag fick gå mer än jag brukar och bära mer, eller var det den lata sommar känslan som sitter kvar? Det gick bra i alla fall och det mesta flöt på vilket alltid är skönt. Det blev tyvärr inte rachman men i morgon ska jag rida och troligtvis på tisdag. Jag får påminna Ludde om att jag vill! Han är ju så kul.

Å just det, jag somnade inte på vägen ut.. och det tack vare låten Corona and lime. Jag lyssnar inte alltid på texten utan fylls mest av gunget i låten, man får verkligen en glad känsla av den vilket gör mig pigg. Så den blev min följeslagare under jobb dagen. Ella red Hennessy idag också men jag hjälpte till från marken. Behövde inte säga så mycket utan hon skötte det mesta, hon är så duktig den lilla tösen! Nästa vecka ska jag förhoppningsvis, om allt går enligt planerna hjälpa Vickan med pogramm träning. Det är synd att så många inte uppskattar den. Man behöver inte bara träna pogramm inför enbart dommare. Ta tag i en i ditt stall som har tävlat en del, och framförallt en som du ser upp till och använd hjälpen! Har följt med Vickan lite nu på tävlingar och det är riktigt synd att se hur dåliga vi svenskar ändå är på att använda pogrammet, rida nogranna vägar. Alltså, jag menar dels att vägarna är dåliga men också det hur vi inte använder oss av hörnorna och rörelserna som finns i pogrammet för att göra den bästa möjliga förutsättningen för att plocka poängen. Det tar många pogramm innan man kan använda sig utav rörelserna och vägarna för den högsta möjliga prestationen. För mig tog det tre år av Fei pogrammen innan jag lärde mig hur jag skulle använda varenda liten rörelse i pogrammet för att skapa den bästa föruttsättningen till nästa moment. Till exempel hade Hennessy svårt med skolorna, för att rida dem någorlunda okej fick jag använda mig av kortsidan sedan hörnet sen själva öppnan för att sedan få till slutan. Jag säger inte alls att jag på något sett är full lärd eller rider pogramm till räckligt bra, det är det långt kvar tills det ( om man någonsin blir full lärd..! haha! ) ! Aja som sagt, använd er av all hjälp ni kan få. Var inte rädd för att fråga, om någon frågar en blir man bara glad! Eller skulle inte du? (:

/ Linnea



Variation!

Som alla vet är en varierad träning för hästen och inte minst en själv otroligt viktig.. Dressyr pollarna måste ju också hoppa, så här kommer en bild på Hennessy och min syster som hoppar lite teräng. Den här bilden kommer dock i början från när vi fick honom. Vi har inte haft möjlighet att hoppa teräng samtidigt som vi har tävlat så pass mycket. Carolina slutade rida honom för cirka 3 år sen eller var det 4? Oj vad tiden går..!




Till slut kunde jag ladda upp en bild, men de tänkta bilderna kommer upp i morgon.
Det fick bli ett spontan inlägg! (:

25/7- 09

Å, min bild laddas aldrig upp. Försökt hela kvällen.. Idag var ännu en mys dag med plutten ( Hennessy ) Men Ella i stallet red, hon är bara 160 och rider mjukt och bra så hon joggade Hennessy. Han fick vara ute riktigt länge också. Han och hagkompisen brukar gå in vid 4 men fick idag vara ute tills halv 7, så de togs in i med snabba steg, riktigt hungriga haha! Imorgon ska jag jobba i stallet, måste ta moppen ut hehe. Kommer jag att somna påväg ut tro?.. Äsch det blir bra med jobbet imorgon, hinner mysa med plutten in i det sista och dessutom ska jag nog rida Rachman. Så ni får en rapport hur det gick imorgon. Hoppas det gick bra med pollarna för er idag!

/ Linnea


24/7- 09



Idag har jag och Hennessy bara myst samt tagit en promenad. När man lämnar en häst, när man säljer den så känns det som om att man övergiver den. Men den här gången vet jag att han bara kommer få det bra, kanske till och med bättre. Känslan är obeskrivlig, men tusan vad det känns bra med köparna. Nu får ni hålla tummarna att han går igenom vetrinär besiktnigen. Sitter och lyssnar på musik samtidigt som jag skriver. Alltid när jag hör dessa bra låtar, i detta fall Coldplay sitter jag och tänker på om de kan passa in i ridningen. Den här tycker jag ändå passar rätt bra, tycker ni?




Första inlägget.

Som vanligt när man har häst räcker inte riktigt tiden till. Man skall vara över allt och det ställs många krav. För oss ungdomar är det skolan, familjen vännerna och krav på resultat i ridningen. Livet runt hästarna kan vara stressigt men så fort man kommer till stallet så skapas ett lugn, en lugnande atsmoför med en trygghet. Man hör hemma där, med hästarna med lukten och med vännerna. I dag var det en lugn dag i stallet. Jag ryktade och pussade på Hennessy och sedan tog vi en promenad i ungefär en halvtimme. Han är verkligen som en liten hund henkan, följer en var man än går. Men han har nog andå lite överskotts energi, det märkte jag andå. På tisdag så ska vi besiktiga honom. Vi har en familj ( helt underbar ) som är intresserade så solvalla på tisdag klockan 10. Så de närmsta dagarna blir det jogging. Han har gått rätt hårt på sistonde. Dessutom är jag på tok för lång för honom och då blir det extra tyngd så ett hästbyte är ett måste.

Att vi ska sälja honom är ingen däremot ingen nyhet. Eftersom tiderna är som de är så har det varit köp som inte riktigt gått vägen, besikningar och blablabla. Men som sagt under tiden, i ett halv år har jag ridit cirka 2 lektioner i veckan på en storhäst som vi kommer att köpa om allt går vägen i augusti. Han heter Rachmaninov och är efter Blue horse romancier och Valentina e Allegro. Han är en vacker häst på 183. Det är förhoppningsvis honom ni kommer att få följa tillsammans med mig. Rachmaninov eller Rachman som vi kallar honom är en häst med tre bra gångarter men med ett extra plus för hans fantastiska galopp ( den är ju så viktig, tack vare min tränare "Ludde" har vi verkligen förstått innebörden av den!! ) men han har också en riktigt fin ridbarhet!! Med hans kvaliteér och med mycket hjälp av teamet ( familjen ) framförallt med Ludde så kan det gå hela vägen. Till min dröm internationellt? Njae, men man vet aldrig.. men med honom kan vi i alla fall gå med riktigt bra resultat här i Sverige. Men eftersom han är så stor och så vidare så kommer han att satsas på under  young rider tiden. Det blir riktigt skoj! Kommer förhoppnings vis tävla Dm med honom. Som jag längtar att ge mig ut på tävlings banorna igen! Det var ju i november senast med eliten och lag SM!

Men som jag skrev innan, för att ha en häst får man hjälpa till hemma ( Är väl sådär halv bra på det så jag får sätta fart nu..! ) Som sagt man får smöra in sig hos mamma och pappa, så iväg och dammsuga och hjälpa till med bygget ska jag nu. Lägger upp bilder på mina underbara hästar små. Så skriver jag senare i kväll och framgångar och motgångar jag har haft under min tävlings period. Maila gärna för frågor och om saker ni vill att jag ska skriva om!
Rid bra! ;D

/ Linnea




Rachmaninov




Helt underbara Hennessy !


RSS 2.0